Téli szünet!

Befejeződött az őszi szezon, zárásképpen 1-1-es döntetlent értünk el a bázakerettyei “leszállópályán”. Lapozás után egy félévzáró, rövid poszt következik.

Hogy az utolsó mérkőzésen elért döntetlenünk jó vagy rossz eredménynek számít e, az relatív. A célkitűzések és a riválisok botlása – kivéve Zalakaros – miatt csalódás, a játék képe alapján talán kevésbé. Két dolog biztos: az egyik, hogy nekünk továbbra sem fekszik a nagyobb méretű pálya. A másik, hogy fognak itt még a tabella alapján a kerettyei gárdánál jobb csapatok pontot-pontokat hullajtani. Gólunkat amúgy Millei Zoli szerezte, bravúros egyéni teljesítmény után. Szép volt Öreg!

image.aspx
Vajon ez Zoli karrierjének legelső gólja?

A továbbiakban a számoké a főszerep, matekosok előnyben. De nem deriválunk! 13 mérkőzésen, 37 gólt szereztünk és 19-szer mattoltak minket. Előbbi adatból – és az MLSZ Adatbankból – kiderül, hogy támadószekciónk – csak! – a 7. legerősebb a harmadosztályban. Kicsit talán meglepő, de a 11. Petrivente is eggyel több találatot lőtt nálunk. Összehasonlításképpen: a góllövőlista első két helyezettje, a 23 gólos Kisharmadás Gábor és a 12 találatos Kocsis Róbert majdnem annyiszor rezgette meg az ellenfél hálóját, mint az egész csapatunk együttvéve. Apró érdekesség, hogy mindkét mesterlövész a jelenleg 6. helyen álló Bagola csapatát erősíti.

1332690116.771-345g3myddip2j1-f
Ha ez a deriválás, akkor éljen az arany középút!

19 bekapott “dugónk” azonban megsüvegelendő, csak Zalakaros és Sand jobb, így a védekezésünk dobogós. Ebből is tízet három meccsen sikerült összehoznunk, 4-3-3-as leosztásban, Zalakaros, Eszteregnye és Pogányszentpéter ellen. Intő jel, hogy ezen három meccs közül kerül ki az a kettő, amit elbuktunk az ősz során.

Hogy mégis mire volt elég ez a +18-as gólátlag? Arra, hogy a tabellán a második helyen vonulhatunk téli álomra! 6 ponttal meglógott a termálfürdőjéről meg a Zborai Gyuszkóról híres Zalakaros, 2 egység lemaradással követ minket Miklósfa és 4-el Sand. A táblázaton amúgy a 4. és a 7. helyezett között mindössze egy győzelemnyi a különbség. Ejj, de értékes lenne most a Beleznán illetve Bázakerettyén “ott felejtett” 2-2 pöttyöcske.

img_4295
Védelmünk meló közben a Spektrumon!

Hazai környezetben 7/7 a mérlegünk, megszerzett 29 pontunkból 21 köszönhető a Rózsa Presszó és a hideg sör a szurkolók közelségének. Lehet az utazás vesz ki belőlünk sokat? Idegenben viszont bizonyára rosszabbul szereplünk, mint George Michael és Elton John egy heteroszexuális zenei vetélkedő műsorban. De legalább szép a sorminta: 6 meccs, 2 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség. Vendégségben tehát jobban f*szoltunk, mint a két feljebb említett művész!

sub_zero_cosplay_just_for_fun___home_sweet_home_by_leonchirocosplayart-d5ao490
Kinek ez, kinek az!

A kártyában sem vagyunk rosszak, habár a Korda Gyuri bácsi vezette pókerközvetítéseken nem ilyen lapjárással leszünk főszereplők. Csapatunk két fajta kártyát is szeret, ami sajnos nem a francia és magyar, hanem a piros és a sárga. A Piroska és a Farkas lehetett a kedvenc rajzfilmje Bársony Lackónak, Csetei Janinak és Millei Zolinak egyaránt. Mentségükre szóljon, előbbi kettőt egy Veres nevű illető, utóbbi pedig maga a Farkas állította ki. A szín és a mesebeli figura stimmel, a Zoli meg amúgy is vadászik. Apró betűs megjegyzés: egyik piros sem biztos, hogy jogos ítélet volt… Sőt! Sárgából tizenhét lapocskát sikerült kisebb-nagyobb hülyeségek során összekaparnunk. Solymosi Marci, Csetei Jani és Bánhegyi Norbi 2-2 figyelmeztetését is überelni tudta Berke Bálint három sárgával. Ejnye! A maradék 8 kártyán 8 különböző személy osztozik.

korda1
Klárikám, hát megadta!

Végezetül a nagy statisztikázás során kitérünk a szerzett gólokra. Sajnos itt nem lehet lebontani az adatbázist külön csapatokra, ahogy a lapos figyelmeztetéseknél, ezért elnézést mindenkitől, hogy nem keresem ki mind a 37 gólt külön-külön. Ha valakinek esetleg lesz hozzá ideje és türelme, az küldje el nekem üzenetben és ígérem beillesztem utólag a cikkbe!

Házi góllövőlistánkon Csetei Janó áll az ötödik helyen Milleivel karöltve. Mindketten háromszor zörgették meg a hálót! Habár Zolinak volt egy nyolc meccses “szabadsága” Farkas sporttárs által, így neki elég volt öt meccs is háromszor betalálni. Negyedik Horváth Gábor alias Guba négy találattal. Őt előzi meg a dobogó legalsó fokán az egyik új fiú, Bánhegyi Norbi a maga ötösével. A második Horváth Zsocának az adatbank szerint 7 gólja van, melyből egyet az amúgy két – de papíron így egy – gólos Kanizsai Danitól “lopott” el az ügyetlen bírói adminisztrálásnak köszönhetően. Biszem-baszom gól lopás, a bdsrstnt! A nyolc gólos Berke Bálint három találatot tizenegy méterről – avagy büntetőből – szerzett.

hqdefault
“Idén sem rúgtam gólt a megye háromban!”

A győztes meccsek után következő “Három Csillag” rovatunkat igyekszünk tavasszal is vezetni, így nem számolnánk utána, ki hogyan áll, de ha jól csalódom Laczó Gabi viszi eddig a prímet! Remélem a szezon második felében tizenháromszor kell infót gyűjteni a mérkőzések 3  palini legjobbjáról!

És végül egy kis Kérdezz-Felelek: 1) A második helyezés jó eredmény 13 meccs után? 2) Szerezhettünk volna több pontot is? 3) Megérdemelnénk az első helyet télre? 4) Lehetnénk a dobogó alsó fokán is vagy esetleg még ott sem? 5) Van esélyünk arra hogy egy bravúros “második félidővel” felkapaszkodjunk a tabella tetejére? 6) A nyári felkészülés során gondoltuk volna azt, hogy így szereplünk? 7) Elég ez a teljesítmény tavasszal? 8) Mik lesznek az ötös lottó hétvégi nyerő számai?

statements_216591

A válaszok szubjektívek: Igen. Igen. Nem. Igen. Igen. Nem. Nem. Aki ezt megmondja sört kap, sokat!

Igyekszünk nem eltűnni a holt szezonban sem, akinek van kedve feldobhat – értelmes – témát, ötletet miről szeretnétek olvasni, ezzel is kicsit interaktívabbá téve a blogközösséget. Pihenjen, egyen-igyon mindenki eleget és mozogjon sokat! Hajrá Palin!