Pogányszentpéter – Palin: 3-0!

A szemfülesek tegnap már láthatták, hogy talán kissé meglepetésre a hétvégén 3-0-s vereséget szenvedtünk Pogányszentpéteren! A cikkben sajnos mégsem a mérkőzés lesz a domináns vonal…

A bejegyzéssel azért vártunk egy napot, mert 24 órával ezelőtt ez a pár sor valószínűleg cifrább lett volt, mint egy szombati buli utáni délelőtti székelés. Meg amúgy is, a csapat sörözött a Rózsában! A rövid és tömör összegzés játékunkról: Idei harmadik – Zalakaros és Belezna utáni – gyatra produkciónk során ismét fontos pontokat buktunk, ami a végelszámolásnál nagyon kellhet. A szezon során először maradtunk gólképtelenek, pedig az első számú csatárunk Millei Zoli ismét játékra jelentkezett.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vendégjátékunk: Bukta!

Azonban a rutinos vén rókákból és fürge  fiatalokból összerakott pogányiak jobb és taktikusabb játékkal könnyedén vertek meg minket. Halkan jegyezzük meg, a listavezető – és szerintem a legjobb erőkből álló – karosi csapat is csak 3-3-as döntetlent ért el ezen a pályán. Amennyire múltkor bejött a 4231-es formáció, úgy a mostani 4141-el bakot lőttünk. Habár, ha 1-0-s hazai vezetésnél Zsé vagy BéBé gólra váltja ziccerét, vagy az ellen nem kap – amúgy teljesen jogos – büntetőt, máshogy alakulhatott volna a meccs képe. Tudom, ha meg a nagymamának töke lenne, ő lenne a nagypapa.

A következő sorok enyhe szarkazmussal tarkítottak,kérjük mindenki kezelje helyén őket. Jelige: Nagy az Isten állatkertje, de k*rva alacsony a kerítés! Alapesetben ez a mérkőzés 22 – plusz a cserék – pályán lévő, a labdarúgást hobbiból űző játékos baráti csatározása lett volna a három pontért. Sajnos volt egy jóember, aki úgy gondolta, ez a Showder-Klub, és produkciójával egyszemélyes paródiát varázsolt a mérkőzésből.

43_1394_1024
Nem lehet mindenki Bödőcs Tibi!

A történet ott kezdődik, hogy 2-0-s állásnál, a 60. perc környékén csapatkapitányunkra, Janóra egy bedobás után fogalmunk sincs mit fújtak, mire ő egy ocsmány, mocskos trágársággal reagált: “Hülye vagy!” A pályán lévők és a nézők nagy megrökönyödésére egyből villant a piros lap! Vicces jelenet mikor a hazai szurkolósereg, és csapatuk egyik legjobb játékosa egyszerre nevet az őket papíron támogató, mégis kriminális játékvezetői ítéleten. Bónuszként a partjelző is csak a fejét csóválta, pedig az első sorból nézhette a produkciót!

1312999660-892CTf

A mérkőzés során a minden bizonnyal roppant rutinos, jó képességű bíró sporttárs két kemény, sárga lapot súroló palini becsúszást megtorlatlanul hagyott, mely újabb bizonyíték arra, hogy feltűnően magas szinten űzi a szakmát. Pedig ezeknél a faultoknál még Millei kispadon heverő kibontatlan dobozos söre is felszisszent!

Mit adnak az égiek, lefújás után az amúgy galamblelkű, halál nyugodt Bársony László kapott piros lapot, miután pár szóban vázolta a sporinak a véleményét a tevékenységéről. Majd elszabadultak az indulatok, boldog-boldogtalan veszekedett a bíróval, még olyanok is, akik alapesetben a “tűzoltók” szoktak lenni egy perpatvar során.

1383174_695527340457421_1227570473_n
Íme a remekmű. Hibás nevekkel, csereidőpontokkal!

Olyan is ritkán fordul elő egy megye hármas mérkőzésen, hogy mindkét csapatnak ugyanaz a véleménye a játékvezetői tevékenységről, melyet virágnyelven így lehet aposztrofálni: szar! Talán nem a véletlen műve, hogy a szentpéteri csapat is már korábban a felsőbb szervekhez fordult, kérve, hogy a a hétvégi művész úr ne vezessen nekik mérkőzést.

Családapák és tizenévesek egyaránt rááldozzák a vasárnapjaikat arra, hogy amatőr szinten futballozhassanak, amiért egy fityinget nem kapnak. Ellenben vállalják az otthoni perpatvar lehetőségét. Opciók lent. És akkor jön valaki, aki az egészet tönkre vágja. A félreértések elkerülése végett, akkor is kikapunk, ha nincs a kiállítás. Akkor sem érdemeltük meg a győzelmet, mert az ellenfél jobb volt nálunk. De ezzel a csodálatos mutatvánnyal a kolléga elérte azt, hogy jövő héten gyakorlatilag nincs védelmünk. Ráadásul hosszabb eltiltásokra is számíthatunk, ami a szezonunkat is befolyásolhatja… Köszönjük, Emese!

A) “Ödön, minek mész megint meccsre? Nem látod hogy fosik a gyerek, apádék is mindjárt ideérnek, ki fog addig takarítani? Elegem van, elválok!”

B) “Fiam, már megint focizni mész? A lecke kész van? Jövő héten vizsgázol, és még a könyvet sem nyitottad ki. Ráadásul a múlt héten is kikaptatok! Kell ez neked? Anyád meg velem ordít egész nap, mint a fába szorult féreg!”

Golfer_swing
Laczó lendít: Birdie!

A körkapcsolás előtt egy idézettel zárnánk a mondandónkat: “Aki nem ért valamihez, az ne erőltesse. Én nem tudok golfozni, nem is próbálkozok vele, b*ssza meg!” (Paulo Coelho Laczó Gábor)

És akkor a régóta bennem érlelődő “körkapcsolás”! Mivel a korábbi kedvenc játszópajtársam, Zborai Gyula egy lusta disznó, és a hetek óta ígért cikkeket mindig elmismásolja, pár sorban a nemrég eligazolt régebbi játékosok jelenlegi helyzetét vázoljuk, a statisztikákra és az adatbankra alapozva:

43066
Lusta, mint a Gyuszkecc!

1) Zborai Gyula: Gyuszkó nyáron igazolt a Kiskanizsai Sáskákhoz, ahol eddig kilenc mérkőzésen lépett pályára kezdőként, ezek során egy gólt és egy sárga lapot szerzett. Gyuszi, szabálytalankodtál? Ezt nem hiszem el! A friss megye egyes csapat jelenleg a 15. helyen tanyázik.

2) Takács Attila: Taki egy fél szezonnal előbb váltott klubot, Szepetnek volt az állomás. Kevesebb játéklehetőséget kap, ősszel nyolcszor cserélték be, ezen alkalmak során egy góllal terhelte az ellenfél hálóját. Csapata jelenleg 4. a megye egyben!

3) Takács Péter: A nagykanizsai Bye Alex a nyáron választotta Molnári csapatát. A megye kettőben 10 meccsen szerepelt, két sárga lapot gyűjtött. Molnári jelenleg tizedik. És még mindig nem borotválkozott meg!

4) Bársony Szabolcs: Szabika szintén a legforróbb évszakban került Borsfára, ahol a gyengébb rajt után most egy ötös győzelmi sorozat stabil tagja! 11 mérkőzés, 1 sárga lap, 5. hely. Szintén a megye kettőből.

5) Schindlberger György: A leírhatatlan nevű Sinbi Sormásra igazolt tőlünk. Csoportbéli riválisunk színeiben eddig hat mérkőzésen lépett pályára, egy sárga lapja van. Csapata jelenleg a nyolcadik.

A srácoknak további sok sikert kívánunk! Csapatunk a hétvégén 13.30-kor Murakeresztúrt fogadja. Minden bizonnyal kalandos mérkőzés vár ránk! Várunk mindenkit szeretettel! Hajrá Palin!