Palin-Gelse 0-1

Két hete ismételjük önmagunkat: nagyon fontos meccset vesztettünk el otthon.

A forduló előtt azonos pontszám állt a két csapat neve mellett, így izgalmas találkozóra lehetett számítani jóra nem. Ideális futballidő várta a csapatokat, végre nézők is álltak a pálya mellett, nem olyan volt a hangulat, mintha egy zárt kapus meccsen játszanánk. A vendégeknél piros lapok miatt ketten is hiányoztak, nálunk Kiss Máté eltiltás után visszatért a védelem tengelyébe, Schindlberger György munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudott megjelenni, a padon az ifiből felkerülő Madari János várt az első felnőtt bajnokin való debütálásra.

Buda mester egy 3-2-3-2-t rakott fel a mágnestáblára, ennek megfelelően támadó szellemben kezdtük a meccset. Záporoztak a kapu felé a pontrúgások, Millei Zoltán hol az egyik, hol a másik oldalról lőtte be a szögleteket, szabadrúgásokat, de eredménytelenül sajnos, gólt nem sikerült szereznünk. Pedig Zborai Gyula kapáslövése centikkel ment mellé, Berke Bálint egy kipattanó után állt közel a gólszerzéshez, de az ellenfél hálóőre ritkán látható védéssel tolta fölé a labdát.

A második félidőben is maradt a tendencia, szögletek, szabadrúgások sorát rúgtuk, de a félidő közepétől mintha több terület adódott volna a Gelse előtt, bár ennek ellenére helyzetet nem tudtak kialakítani, sőt, még kapura lövésük sem volt egészen a meccs hajrájáig. Cserével próbált frissíteni a mester, vélhetően a sárga lapja miatt saját magát hozta le először, a helyére Somogyi Dániel érkezett a 60. percben, bő tíz perccel később Madari János debütált a felnőttek között, Takács Pétert váltotta.

Negyed órával a vége előtt Berke Bálint különbözött össze Nátrán Árminnal, de mind a ketten megúszták lap nélkül. Utóbbi a Somogyi Dániel ellen elkövetett szabálytalanságát is megúszta figyelmeztetés nélkül, a piros lapos jelenet vélhetően elkerülte a játékvezetők figyelmét. Közben azért kis foci is volt, kihagytuk a játékrész legnagyobb helyzetét, Bársony Szabolcs csúsztatása után Horváth Gábor ugrott ki, de az ellenfél kapusa jól jött ki, és védte a lövést. A 84. percben, ahogy lenni szokott, az első kapura lövésből gólt szerzett a Gelse, egy bal oldalról elvégzett szabadrúgásba senki sem tudott beleérni középen, a labda pedig a hosszú sarokban kötött ki. A hátralevő percekben még két szögletet rúghattunk, de egyenlíteni már nem sikerült, fontos három pontot vesztettünk, és szerzett a Gelse ellenünk.

A szomorú helyzet az, hogy lassan elfogynak a közvetlen riválisok elleni meccseink, és ezek közül az utolsó hármat elvesztettük, így a hiányzó  pontokat a tabella első felében tanyázó csapatok ellen kell összeszednünk. Vasárnap 11-kor rögtön az NTE-pályán kezdhetjük, az ellenfél a Kiskanizsai Sáskák lesz.