Jubileum

A gyengék elbuknak, csak az erősek maradnak fent! Vendégcikk! Olyan dolgok fognak következni, amilyenek ezen a blogon még sose. Pihenőpályára raktuk a két szerzőt, hogy átvegyük a hatalmat a szerkesztőségben. Szóval ne tessék rímekre, történelmi értekezésekre, ManU vagy Arsenal játékosokra, apró betűs részekre, áthúzásokra és videóklippekre számítani! Még itt a bevezetőben közölném, hogy akinek nem tetszik valami, az a cikk végén található hozzászólások rovatban adja meg nevét, címét és TAJ kártyája számát! Nem lesz kecc-mecc! Jahh, amúgy a Blog 2010. december 9-i indulása óta 99 cikk került publikálásra, szóval ez lenne a századik! A jubileumi! A hajtás után talán az is kiderül, hogy fog-e szólni valamiről!?

Mielőtt belevágunk a két kis pók faszobrának faragásába, amely ha kész lesz, még könnyezni is fog vasárnaponként, következzen néhány kikerülhetetlen statisztika. Akit untatnak a számok, és nem kíváncsi a száraz adatok tengerére, az vigye le addig a szemetet, vagy ugorjon a következő bekezdésre! Lássuk mi történ ezalatt a majdnem két év alatt! A népsporton indulással egyidőben megjelentek a Facebook-on, nemrég meghódították a twitter világát és már az indafotón is rendelkeznek webes albumokkal! Bekebeleztek 238 regisztrált rajongót, feltöltöttek 577 fényképet, leütöttek közel 500.000 karaktert, megittak számtalan tüskét, és 76szor elénekelték a „füredit”! Az idei Goldenblog verseny hírblog kategóriájában a közönségszavazatok alapján, megszerezték a kiváló 54. helyezést! Meg nem erősített felmérések szerint, palini lányok tízezreinek szemét önti el a könny gyönyörükben, egy új bejegyzésük láttán! Eközben egyszer teljesen letörölték, majd nagy nehezen visszaállították, átszabták, megszépítették, elköltöztették.

Igazán velős gondolatok mégsem lepték még el a blogot, így a rövid történelem óra után hallgassunk át egy kicsit a társadalmi tanulmányok tanszékre.
Egyszer egy nagy ember hangosan a következőt szólta: “a népnek három dolog kell: bor, búza és békesség”. A nagy lófffülét! Kenyér, cirkusz és minden heten háború!
Ezekre építve a labdarúgást hamar magáénak érezheti mindenki. Ha tudja csinálni, akkor azért. Kimegy a gyepre és megcsinálja. Nemes tett, dicséretes.
Ha nem tudja, de azt hiszi, hogy igen, akkor meg kiáll a pálya szélére, szurkol és megmondja. Mert a bírónak bizony tudtára kell adni, hogy kissé gyenge a látása,de leginkább gyenge az elméje. És mint tudjuk, a gyengék elbuknak. A bírók pedig legfőképpen akkor, amikor a fél falu megindul irányába egy erősen megkérdőjelezhető ítélet után. Nyilván azért, hogy elhívják fagylaltozni a közeli vegyesboltba, ahol még mindig olcsóbb a kevert, mint az epres fagyi és a fagyis lány is szebb, mint az asszony odahaza.
Az ellenfél játékosainak pedig fel kell hívni a figyelmét arra, hogy a családjában gyenge erkölcsök uralkodnak. Bizonyára ezért örökölt kiváló géneket az édesanyjától és még valakitől, akinek személye nem mindig egyértelmű. Bizonyára nem ő tehet erről. Arról viszont gyakran igen, hogy pontot szerez szeretett csapatunk ellen. Ez egy olyan dolog, amit nem lehet szó nélkül hagyni. A bosszú nem maradhat el! Ekkor az adrenalin és a tesztoszteron már nem sok utat enged a vérnek az agy felé. Szerencsére a motorikus készségek ilyenkor működnek a legjobban. A pusztítás nem, a béke még várat magára a következő saját pont megszerzéséig. Ha arra a következő hétig kell várni, akkor bizony mindenkinek lesz egy elbaszott hete.
Mi szóltunk, hogy kár végigszenvedni a karakterek kavalkádját! De egyet mentségünkre elmondhatunk, hoztuk a színvonalat, avagy annak hiányát!?
Állj! Majdnem elfejeltettük! Ezen cikk írása közben, éjt nappallá téve, puszta kezünkkel elkészítettük két pajtásunk faszobrát! Az érdeklődők megtekinthetik őket a palini pálya lankái mögött! Gyuszi faragott hasonmása vén diófából, a BB féle pedig egy pátrói öreg tuja törzséből alkotódott. Az ígéret szerint, vasárnaponként mindkettő könnyezik, ritka esetekben még homlokból is! A zarándokok figyelmét felhívjuk, hogy a pályához a Zala Volán helyi és helyközi járatai menetrend szerint közlekednek!
Béke veletek!