Elsüllyedt a Nagy Armada

A napi penzum egy Ausztrália-Hollandia, és egy Spanyolország-Chile volt. A nagyon lelkes éjjeli baglyoknak pedig a Kamerun-Horvátország zárhatja/nyithatja a napot.

A tegnap éjszakára visszatérve picit: nagyon jól aludtam, ami az Oroszország-Dél-Korea “csata” szégyene. A félidő hajrájában is erősen pislogtam, a második játékrészben már a bárányok hallgattak ugra-bugráltak előttem. Így lemaradtam Akinfejev potyájáról és Kerzsakov egalizálásról. Illetve az internet szerint egy sz*r meccsről.

4
Hébe-hóba mindenki Homer (Simpson)

A mai nyitóderbi, az Ausztrália-Hollandia annál jobb és izgalmasabb 90 percen tálalta a nagyérdeműnek a futball sava-borsát.  Kezdődött mindez egy Robben szólóval, akit a félpályánál még felrúgni sem tudtak. A spanyol meccsen 34-el – egyes információk szerint 37-el – sprintelő tar támadó itt is ötösbe kapcsolt, “bedöcögött” a  tizenhatoson belülre, majd okosan helyezett a kapus mellett a hálóba. Egy perc múlva azonban érkezett Tim Cahill aki kapásból kíméletlenül büntetett, mint a Győzike-show főműsoridőben.

Az 54. percben tizenegyest rúghattak az auszik. Jedinak lába nem remegett meg, tizenegyedik gólját szerezte nemzetének világbajnokságon. Érdekesség, hogy ebből ötöt Cahill egymaga vállalt magára. A meccs a továbbiakban is a sajátos forgatókönyve szerint íródott, így gólra gól volt a válasz. Ítéletet mondott: Robin van Persie. A sárga-zöldek koporsójába az utolsó szöget a csereként beálló Depay ütötte bele, az egész tornán amúgy jól védő Ryan kapus ebben csúnyán benne volt. Az utolsó szűk harminc percben mégis neki köszönhette csapata, hogy csak egy maradt közte.

holland1
Három gól itt, három ott

Jött a napi csúcsrangadó. Az első körben csúnyát bukó Spanyolország várta a titkos favorit (?) Chilét, akik 3-1-el melegítettek a nagy felmérésükre.Del Bosque kicsit variált csapatán. Kihagyta a sokak szerint “bűnbak” Xavit. Csillaga leáldozóban van? Piquének is maradt a waka-waka, tiki-taka helyett. Casillas hibái ellenére maradt a helyén.

A Vamos Espana kiírások úgy látszik nem jutottak el a dél-európai srácokhoz, mivel a 20. percben egy nagyon okos és attraktív passzsorozat után Vargas először leültette Casillas, mint egyszerű gyerek a tuning Ladát, aztán a hálóba helyezett. Bizonyára nem esett jól a hideg zuhany a spanyoloknak a fülledt brazil éjszakában. A félidő hajrájában Alexis Sanchez – aki amúgy egy kib*szottul k*rva nagy spíler – szabadrúgását még kiütötte Casillas, de a kipattanóra Aranguiz érkezett, 0-2. Barcelonában ez az Alexis vált létszámfelettivé?

l.php
Torrente megmondja a tutit

A második 45-re csodának, bravúrnak kellett volna érkeznie, hogy a spanyolok visszamondják a 43. percben megrendelt fapados repülőjegyeket. Semmi nem sikerült nekik, Costa túlságosan kivárt, Busquets négy méterről nem talált a kapuba, Bravo – akit állítólag közben leigazolt a Barcelona – pedig mindent fogott. Így az utolsó négy tornából háromszor búcsúzott az aktuális címvédő a csoportkör után (2002 Franciaország, 2010 Olaszország, 2014 Spanyolország, az egyetlen kakukktojás a 2006-ban negyeddöntőig jutó Brazília).

Chile és Hollandia az utolsó körben eldönti a csoportelsőség sorsát, a másik két csapat pedig letudja kötelező meccsét. Mindenesetre az első és talán a torna legnagyobb meglepetésére még egy hetet sem kellett várni. És hol van még a vége…

FOdpN.jpg-640x360
Akinek a nevét öt sör után könnyebb kimondani

Breaking news: Spanyolország után Kamerun is csomagol, miután ki-ki meccsen, elképzeléstelen játékkal – Song kiállítása után – horvát szomszédaink földbe döngölték őket. Az eltiltás után visszatérő Mandzukic duplázott, mellette Olic és Perisic púpozta ki szerencsétlen Itandje hálóját. A szebb múltra visszatekintő Kamerun üde színfoltjai Moukandjo és Assou-Ekotto dallamosan hangzó nevei eddig csak a világbajnoki menetelésükben. A szelídíthetetlen oroszlánok gólaránya 0-5 – ami, ha a bírók nem suták az első meccsen 0-7 lenne – és még vár rájuk a házigazda Brazília, várhatóan két legnagyobb sztárjuk, Song és Eto’o nélkül. Miközben a Benjamin és Benoit, azaz a két “csingiling” majdnem megverték egymást a horvát meccsen…