Dupla teremtornázás

A teremszezon zárásaként hosszabb lélegzetű dupla-poszt a heti olvasnivaló. Elsőként kicsit megcsúszva ugyan, de pár bekezdés következik egy kevésbé palini kötődésű pötyögésről. Kéretik az írót eme vétke miatt nem megdorgálni. A cikk második felében pedig az I. Jótékonysági Kupáról olvashat a nagyérdemű.

Immáron több, mint két héttel ezelőtt, február tizenötödikén vendégszereplőként vehettem részt egy murakresztúri tornán, melyen két-két tótszerdahelyi és tótszentmártoni csapat mellett Molnári és Szentmihályfa képviseltette magát. Köszönhetően a PP-nek – ami jelen esetben nem a polgári perrendtartás, hanem a perfekt párválasztás rövidítése – minden hét csütörtökön van szerencsém a  társaság nagy részével egy kellemes mozgásra. Ebből adódóan “erősítettem” az egyik szerdahelyi alakulatot!

02
Lelkes kis csapatunk

A kezdeti kisebb üzemzavar után eldőlt, hogy két darab hármas csoportból fog állni a minitorna, melyből az elsők az aranyért, a másodikak pedig a bronzért játszhatnak. A mi gárdánk a szentmártoni idősebb generációval illetve a szentmihályfaiakkal került össze. A csoportban “sok gólos” meccseken egyszer nyertünk 1-0-ra Szentmihályfa ellen, majd 1(vagy 2)-0-s vereséget szenvedtünk a nagy rivális szentmártoniaktól.

04
Az ezüstös szentmártoniak

Így a bronzmérkőzés várt ránk, kérdés már csak a rivális kiléte volt. Mivel a másik ágat behúzta Molnári, megelőzvén a másik szerdahelyi csapatot, így biztos volt, hogy “Szhely” bronzéremmel tér haza. A kérdés csak az volt, hogy a csütörtökönként mindig pirosban brillírozók, vagy a kék-fehérben zsugázók lesznek boldogabbak. Jól indult számunkra a találkozó, hamar vezetést szereztünk, azonban az ellenfélnek két válasza is volt erre. Egy szöglet után sikerült egalizálnunk, de a végső szó a kék argentin mezre hajazó – amúgy – piros csapatot illette. Na ha ezt valaki első olvasatra megfejti, az bizony buksi-simit érdemel.

01
Argentína büszkeségei, Gerard Butlerrel

A döntőben Molnári verte Tótszentmártont, így ők vitték haza az első helyezettet megillető 50 milliós fődíjat serleget. A torna zárásaként a csapatok minden tagját vacsorával fogadták, amiről jómagam a palini sportbál miatt igazoltan hiányoztam. Ennek ellenére nagyon szépen köszönöm a meghívást és a lehetőséget, illetve, hogy valamilyen szinten részese lehetek ennek a frankó kis közösségnek. A sógorék csapatának pedig gratulálok a bronzhoz. És természetesen az első két helyezettnek is a megérdemelt kupákhoz.

03
A bajnok Molnári. Vajon Kőrösi Danikáéknál éppen a kék volt mosásban?

A rövid kitérő után egy már sokkal inkább palini kötődésű kispályás mocorgás következik, méghozzá a Nagykanizsán első ízben megrendezésre kerülő I. Jótékonysági Kupa. A szakálla miatt Franco Nero és Chewbacca szerelemgyermekére hajazó, helyi Varga Viktor utánzat, Takács Peti invitálására vettünk részt ezen a roppant nemes célt szolgáló eseményen. Csapatunkat a főszervező Takin kívül a palini vonal, vagyis a Bársony duó, Laci és Szabi illetve Guba és BéBé alkotta. Harmadik olvasatra esett le, hogy Szabi már fél éve Borsfán tolja, látod Töki, hogy hiányzik az az icipici füled? Ezen felül erősítettek minket vendégművészek, név szerint Boa Dani és Bakonyi Tomi, aki a változatosság kedvéért szintén – még mindig – a Taki névre hallgat. A cikkben Taki 2.0 lesz a védjegye.

08
Középen a főszervezőnk, Taki 1.0

Két négy fős csoportot alakítottak ki a szervezők, mi a sormási illetőségű Jó Idővel, a Budai Barni irányította Frankcity Ultrassal és az helyi Újpesttel kerültünk egy kvartettbe. A torna első meccsén egyből megmutathattuk, hogy milyen is a zalai Kaviár. Csapatvezetőnk egy minden bizonnyal józan pillanatában ezzel a névvel nevezett be minket. Először a Jó Idővel mérkőztünk meg, ahol a zsiráfsimogató méreteket öltő Boa “Sörmen” Dani találatával szereztük meg a vezetést, azonban az ellenfélnek sikerült egalizálni. Így 1-1-el zártuk a találkozót.

Ezután következett a Frankcity Ultras ahol egy nehéz meccsen, viszonylag simának tűnő 3-0-s győzelmet arattunk. Hogy góljainkat ki lőtte, azt a korral járó szenilitás, vagy a nagyszünetben elfogyasztott 2 korsó sör miatt egy hangyapénisznyit elfelejtettem. Legyen mondjuk Guba, Taki 1.0 és Dani. Reklamációs szándékát egy 5000 forintos csekk ellenében bárki benyújthatja, ígérem utána korrigálok. A pénzt meg szépirodalomra költöm.

04
Kupaátadás képen a négy főszervezővel

A harmadik derbinken az Újpest következett ahol hamar vezetést szerzett az ellen, de egy-egy jóféle Guba és Taki 2.0 találattal 2-1-re diadalmaskodtunk. Mivel azonos ponttal, gólkülönbséggel és egymás elleni eredménnyel álltunk a Jó Idővel, így “szétlőttük” egymást. 3 hetesünkből a Bársony duó kettőt belőtt, Dani hibázott. Sormásnál is megremegett egy láb, így jött a hirtelen halál, ahol BéBé gondolván arra, hogy mentálisan ne fáradjon el a csapat az idegek harcában gyorsan a kapust találta telibe. Amúgy csak simán balf*sz volt. Így kaptuk meg a B csoport elsőjét, az Arizonát, míg a Jó Időre a Blackburry várt.

A pihenőidőben Taki 1.0 közölte, hogy neki biza meccsre kell menni Molnáriba. Szerintem tuti, hogy a Fásy Zsülikével facebookozott otthon. Így szereznünk kellett lóhalálában egy betonbiztos szuperbekket, de csak Kisgyura Jani ért rá! Viccet félretéve, Jani és a faterjának “ezer éve hordott” Adidas cipője kihúzott minket a méretes denevérkakában, amit ezúton is köszönünk neki. Taki 1.0, ti meg legalább nyertetek volna a csudimudiba hát. A pauza alatt Berni és Szabi is megtették a hétvégi tuti mixeket, a Boa- féle stand up show után pedig várt minket az elődöntő, és az Arizona, szolid izomlázzal a nem létező hasizmunk tájékán.

cikk2
Keresd a képen Zsülikét

Egyik szemem sír a másik meg üveg, mivel megint azzal a társasággal kellett megmérkőznünk, akikkel nagyon jóban vagyunk. Az egyértelműen szanatóriumi eset Csertán Bazsi vezette gárda, ebéd utánra a hihetetlenül sármos Ombi, Jakabfi Andriska duóval erősödött meg. A kapujukat több száz Serie A-s meccsel a lábában Panu őrizte, míg elöl figyelnünk kellett a keresztúri gólvágóra, Tomira.

Mivel a Szabi-Jani duó jobban szűrt, mint Tibi Atya egy átlag szombat estén, ezért nullára hoztuk a meccset, míg mi háromszor is betaláltunk, Guba duplája és Taki 2.0 révén. Kis cimboráink biztosítottak arról, hogy a döntőben nekünk fognak szurkolni. A másik ágon Sinbi duplájával a Jó Idő 2-0-ra verte a Blackburryt, aki a bronzmeccsen hétméteresekkel győzték le az Arizonát.

07
Két kopasz, egy gyagyás

A döntőben megismétlődött a csoportmeccs. A események a mi szájízünk szerint alakultak, először szabadrúgásból Dani vágott egy veszett nagy ficakot, majd BéBé lőtte meg kispályás karrierje talán egyik legszebb találatát, aki a kapufa segítségével pöccintette ki a pókot a sarokból. A rohamozó Sinbi-Görcsi-Lakics-Vörös négyes ellen beálltunk kontrákra, melynek egy szép Guba-Dani akció révén meg is lett az eredménye, utóbbi találatának köszönhetően. Az ihletett formában védő Lackó eszén azonban csak egyszer járt túl az ellen. Végeredmény: 3-1!

06
Előnyös fotó a gólkirályról

Így a teremtornák – valószínűleg – záróakkordjaként egy trófeát is sikerült elhódítanunk, sőt a gólkirályt is mi adtuk Boa Dani személyében. A legjobb játékos Sinbi lett. Mivel a gólkirályunk miatt Szabika nem nyerhetett ezért én is rád voksoltam, te kis genya. A szervezésért, az ötletért és a megvalósításért külön köszönet azoknak, akiknek a fáradozása nélkül nem jöhetett volna létre ez az esemény! Személy szerint nagyon bízom benne, hogy ennek a kezdeményezésnek lesz folytatása, mert az bizonyos, hogy a felajánlások méltó helyre kerültek.

Levezetésként vasárnap délután felkészülési meccsen 3-3-at játszottunk Sormás csapatával! Amíg a megyei első- és másodosztályban már elkezdődött a bajnokság, nekünk még van két hetünk a nagy menetelésre. Hajrá Palin!