Brazília – Kolumbia 2-1

Oda jutott a világ, hogy egy baráti tippjáték hat résztvevője közül senki sem tippelt az ötszörös világbajnok, hazai pályán játszó brazilok győzelmére. Brazília már kis híján elesett Chile ellen, így joggal várhatta mindenki, hogy az eddig magabiztos Kolumbia ellen már nem fognak tudni továbblépni.

Cuadradotól annyira tartott Scolari, hogy Maicon került be Dani Alves helyére, az eltiltott Luiz Gustavót pedig Fernandinho pótolta, a másik oldalon Guarín kapott lehetőséget a középpályán. Megalapozta a találkozót Thiago Silva szöglet után lőtt gólja, aki egészen elképesztő módon üresen érkezett a hosszún, ezen a szinten ritkán látható (nem) védekezést mutattak be a kolumbiaiak. A meccs maga néha bántóan fájdalmas volt, pontatlan volt mind a két csapat, és nem elég, hogy emiatt sem volt folyamatos játék, még az elkövetett 53 szabálytalanság is rendesen széttördelte. A bíró sem állt a helyzet magaslatán, előbb is elkezdhetett volna lapokat kiosztani, és főleg Kolumbia kárára tévedett, de hát meglepődnék, ha a meccs előtt nem mondta volna el Pekerman, hogy erre számíthatnak is hazai pályán játszó brazilok ellen.

A második félidőben Neymar kivételesen átengedett egy szabadrúgást, amit David Luiz fantasztikus technikával rúgott el a hosszúba, és kivételesen egyetértettem a kommentárral abban, hogy nem volt kapus hiba, de lett volna aki kitornássza. Kolumbia nem igazolta az előzetes várakozásokat, egyedül James nyújtott átlag feletti teljesítményt, a többiek rendesen beleszürkültek a mezőnybe, Cuadrado meg sem élte a meccs végét a pályán. A szépítés már elég későn jött, Cesar az esetnél eléggé narancssárgásan szabálytalankodott, de nem kellett elhagynia a pályát, fordított esetben megeshet, hogy villant volna a piros. Kolumbiának nem sikerült kiharcolnia a hosszabbítást, egy álom véget ért, de így sem kell szégyenkezniük, kiválóan szerepeltek, az otthon játszó, túltámogatott brazilok ellen ki lehet esni. Neymar a vége előtt nem sokkal csigolyatörést szenvedett, ott is kioszthatott volna egy pirosat a bíró, Thiago Silva még korábban begyűjtött egy lapot (micsoda butaság volt akadályozni, elvenni a labdát a kapustól), így mind a ketten kihagyják a németek elleni elődöntőt. Nem hiszem, hogy labdába rúgnak elöl a semmit sem csináló Fred, Hulk párossal a német védőnégyes ellen, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy Neymart is pótolni kell valakivel.