Anglia-Olaszország

Szép lassan beindul a világbajnokság, habár sok meccset még nem tudtam teljes egészében végignézni, de az éjféli rangadó ezek közé fog tartozni…

Az eddigi legérdekesebb momentumok talán a brazil-japán szerelem kicsúcsosodása és a spanyol felmosórongy-effektus holland módra. Mindezek mellett Kolumbia és Chile megmutatta, hogy bizony Dél-Amerika csapatai nagyon is ott lehetnek a buli végén. Costa Rica pedig akkora sallert adott Uruguay-nak, hogy még Rocky Balboa is két menetet feküdt volna.

01

Minden vb-n vannak “nagy befutók”, feltörekvő tehetségek, akiket eddig kevésbé, vagy egyáltalán nem ismert a nagyvilág. Eddig kettő játékoson akadt meg a figyelmem. Az egyik a horvátok balbekkje, a csilingelő nevű Sima Vrsaljko – egészségére – illetve az a Joel Campbell, aki az Olympiakosz színeiben már egy bődületes nagy dugót eresztett el David de Gea hálójába a Bajnokok Ligájában. A közös bennük az, hogy mindketten 1992-es születésűek, mindkettejük ügynöke valószínűleg otthon dörzsöli a tenyerét, és ha így folytatják, fényes jövő állhat előttük…

02

Innentől foglalkozzunk a éjféli rangadóval. A kezdőkben nagy meglepetés nem volt, egyértelműen látszott, mit szeretnének a csapatok. Olaszországban még a szertáros is Pirlot kereste, akinek a kulcspasszai ugyan a mérkőzés kezdetén még nem ültek, de látszott rajta, továbbra is élvezi a karmester szerepet. Anglia pedig a három fürge fekete fickó, azaz Welbeck, Sturridge és Sterling gyorsaságára építette játékát. A háromoroszlános gárda rég látott módon lendült bele a küzdelembe, de persze a kommentátornak a tegnapi Chile-Ausztrália 90 perce után ez a meccs is dög unalmasnak tetszett. Hiába a magyar ember az MB1-hez szokott. Ironikus dolog olyan embernek adni az olasz meccs közvetítését akit Italy-s pólóban fotóztak le a reptéren.

03

Marchisio távoli rakétájára a vörös duett, azaz a manchesteri Rooney passzából gólt lövő liverpooli Sturridge válaszolt. Félidő végére megérkezett Balotelli is, aki a csendesebb 45 perce után a 2 perces extra időben kimutatta a foga fehérjét. Piros pontot érdemel Jagielka a gólvonalos mentésért, Hart meg 25 korbácsütést. Sose lesz normális kapusa a Brit-szigetek lakóinak? Az angolok fürge játéka elöl érdekes, izgalmas és célratörő is lehet. Az viszont látszik, hogy védekezni nem sűrűn érnek vissza, vagy ha igen, akkor közel sem olyan hatékonyak, mint az olaszok defenzív játékosai a túloldalon.

A második félidőben Balotelli ott folytatta ahol az elsőben abbahagyta, Candreva tanári beadása után befejelte a – mint később kiderült – győztes találatot. Innentől fogva a csizma lakói azt csinálták amihez a legjobban értenek. Tökéletesen zárták a területeket, apró folyosókat sem hagyva az angol támadóknak. Hodgson frissíteni próbált, ami nem a legjobban sült el. Barkley, Wilshere és Lallana játéka is híg volt, mint a macskakaki.

Mario Balotelli

Sturridge kényszerű váltása után nem volt kimondott csatár a pályán, Rooney érthetetlen okokból nem ment be a 16-oson belülre. A középpálya szervezői egymást kerülgették a pálya közepén, ahova Prandelli tökéletes húzással behozta Mottát, ahol így még sűrűbb lett a játéktér. A hajrára egyre több volt a pontatlan passz, a görcs és a fáradtság jelei is egyre gyakrabban mutatkoztak  főleg az eredmény után futó angol játékosokon. Mégis kinek volt az ötlete, hogy a dzsungel közepére visz egy ilyen meccset? Baines – vagy ahogy a szpíker mondta olykor, Bénisz – keveset vállalt elöl, akaratgyenge volt hátul. Rooney és Gerrard, akiktől az egyszerű szurkoló a pluszt várja hajtottak ugyan, de nem játszottak jól.

_67407703_andrea_pirlo

A meccs embere egyértelműen az az Andrea Pirlo, aki 35. életéven túl is úgy játszadozott a pályán, mintha 20 éves lenne. Futni ugyan nem szeret, és az is biztos, hogy nem fogjuk látni a száz méteres sprint olimpiai döntőjében. De minden mozdulata és passza élményszámba ment, a szabadrúgásánál pedig csak az égiek mentették meg Hartot. De hogy mégis miért ő a faszagyerek? A Telegraph listájából megtudhatja mindenki, ha ide kattint. Olaszország így páholyból várja a második kört és Costa Ricát, míg Anglia és Uruguay összecsapásán a vesztes minden bizonnyal csomagolhat.

One thought on “Anglia-Olaszország

Comments are closed.