2014.01.17-19 – Kanizsa Kupa!

Nem is olyan régen a két és fél napos Kanizsa Kupán szerepeltünk, ezúttal a kispályás műfüves bajnokságban játszó Rózsa Presszóval, és pár igazolt sztárvendéggel… The photo is a cup, but not Kanizsa.

A Kanizsa Kupáról annyit kell tudni, hogy lebonyolítás szempontjából az egyik legjobban megszervezett futballtorna a téli szezon idején Zala megyében. Hat darab négy fős csoportban – egy péntek esti, öt szombati – versengenek a csapatok egymással, melyek közül a két első vasárnap a felsőházba, míg a harmadik és negyedik helyezett a vigaszágra jut. Előbbiek maradnak a Zsigmondy gyors korcsolya pályán csarnokban, utóbbiakat a Cserháti hasonlóan takonysikamlós tornaterme várja! Ezután négy-négy három fős csoport  mérkőzik meg egymással, melyekből egy-egy gárda számára ér véget a torna. Így alakul ki a legjobb nyolcak mezőnye.

SZAK0276_resize3_800x600
Várni rád, rád… Oly nehéz egy éjen át!

A Rózsa Presszó keretét Bársony Lackó és Szabi, Ombi, Brazil, Csetei Janó, Guba, Gyuszkó, BéBé, Zsoca és öccse Geri alkotta. Matematikai feladvány: Kérem helyezze el a koordináta rendszerben az egy főre jutó testvérek számát a keretben, a szinusz  függvény alapján! Így próbáltuk meg meghódítani a tornatermet, és a büfét. A két helyszín közül egyikben lényegesen nagyobb volt  a sikerünk! A rántott husis szendvicsért pedig az égiek áldják meg  a szervezőket.

DSC02015
A mai vacsorát tíz, azaz tíz pontra értékelem!

A szombati napon a fogalmam sincs milyen betűjelű kvartettbe kerültünk, a Szokol-Budai Packal, a Budapest 17-el és a zalaegerszegi ifjakból álló Hosszú Lépéssel. Első meccsünkön a későbbi harmadik helyezett Szokol-Budai Pack 2-1-re vert meg minket, gólunkat Szabika szerezte. Ezután 3-1-ra nyertünk budapesti riválisunk ellen. Gyuszkó, Zsoca és Szabcsi találataival! Így ki-ki meccs várt ránk a Hosszú lépés ellen. A sors furcsa fintora, hogy egy szó szerint végigtámadott,ziccerekkel és kapufával tarkított első 19 perc után az utolsó minutumban jutott hétmétereshez az ellenfél, amit belőtt. Így ők kerültek a felsőházban, mi pedig az alsóba. Kis lépés az embernek, hosszú lépés az egerszegieknek.

Másnap így a Cserháti csarnok várt ránk! A 12 órás foci után a télen másodszor! Immár Gyuszkó és Guba nélkül. Itt a Szuperinfóval és a Dynamiccal kerültünk egy csoportba. Először a Szuperinfót vertük meg 3-1-re horvát idegenlégiónk révén, Zsoca duplájával és Geri szimplájával. Majd a Dynamic vérzett el ellenünk, egy 1-0-s meccsen. Az ítélet végrehajtót  az “O” 2-es modell, Ombicsidisz volt.

2014-01-19 10.53.05
A “szombati éjszakai műszak” hátrányai!

A negyeddöntőben a három cseresznyét az Arizonát “adta a gép”, akik ellen a kispályás mérlegünk egész jó, viszont a téli szezon során velük szerepelt Murakeresztúron egy tornán Ombi és BéBé Csertán Bazsinak köszönhetően. Ennek tudatában egy kifejezetten pikáns, szikrázó, de a fair play szabályait tiszteletben tartó, és rendkívül barátságos derbit nyomtunk a srácokkal, ahonnan mi kerültünk ki győztesen. 3-1. Ismét élt a horvát vonal: Mario Mandzukic, Toni Kukoc, Ivano Balic. Ja nem, sorry: Geri, Zsoca és Brazil – aki Horváth, és nem Eduardo, hanem Tamás – jelentették a különbséget.

Az elődöntőben a korábbi csoportellenfél Szuperinfó következett újra. 1-0. Szabika. A másik ágon a későbbi döntős Curacao játszott nagyon jó meccset a külföldi, méghozzá horvát – deja vu, szóismétlés, feketepont – Prelog csapatával. Kálovics Ádám félpályáról lőtt szabadrúgásgólja láttán még a vasútállomáson is megállt a közlekedés egy pillanatra. Sok szerelvény azóta se indult be, persze a vezetők a havazásra hivatkoznak. A döntőben 0-0-s rendes játékidő után hétméteresekkel kaptunk ki, így ezüstérmesek lettünk.

1601037_576398529110482_2145011368_n
Kupa. Sör. Janó bal lába!

Nyereményünk két tálca Arany Ászok, Csetei Janó aranyba öntött bal lába és egy szépen csillogó serleg volt. Illetve a tornán pályára lépő összes játékos egy 50%-s kupont kapott a Viktória Sportba illetve egy 15%-sat az Intersportba. Nem elég, hogy színvonalas és hangulatos volt a torna, a szervezők arra is figyeltek, hogy senki se menjen üres kézzel és fejjel haza!

Kanizsa Kupa gyöztes csapat
A bajnok RMP csapata!

A tornát amúgy az RMP gárdája nyerte, a döntőben az Oportó felett diadalmaskodtak 1-1 után hétméteresekkel, míg a bronzmeccsen a Szokol-Budai Pack verte a Viktória Sportot, 2-1-re. Gólkirály: Nagy Tamás (RMP). Legjobb Játékos: Szőke Ádám (Szokol-Budai Pack). Legjobb kapus Tót-Pajor Mátyás (Viktória Sport). A fotókat a Szakony Attila lencséjén keresztül készültek, mi pedig a zaol.hu-ról “vettük kölcsön”!

Végezetül egy kevésbé vidám hír! Csapatunk egyik vezéregyénisége Horváth Zsolti – és szerény személyem egyik kedvenc játszópajtásra – visszatér anyaegyesületéhez, a Kiskanizsai Sáskák csapatához. Azt hiszem mindenki nevében mondhatom, hogy köszönjük az itt eltöltött időszakot Zsé, és sok sikerült kívánunk neked régi-új együttesednél. Lógok egy kis Dreherrel!