2013.12.27 – 12 órás foci!

A korábban beharangozott 12 órás fociról olvashatnak az idelátogatók a kattintás után, kicsit bővebben.

Az immár ötödik éve megrendezett torna ismét osztatlan sikert aratott a nagykanizsai Cserháti csarnokban. Roppant színvonalas, sok gólos és fordulatos mérkőzéseken szoríthattak a kilátogató ismerősök, barátok, rokonok, vámpírok, csillámpónik, ufók, orkok, trollok, játékosmegfigyelők vagy biszem-b*szom menedzserek. Egyedül a helyi gondnoknak volt tele a fütyköse az egésszel már olyan este hét óra magasságában. Mi az idei télre a lassan szokásossá váló Matyola Peti, Horváth Geri és Zsolti, Ombódi Geri, Rajnai Gabi, Zborai Gyuszi, Berke Bálint, Bársony Szabika nyolcassal estünk neki a küzdelmeknek, kiegészülve a kerettyei fenoménnal, Bakon Szaszával! Habár Bársony Szabika retúr jegyet váltott, csak pár meccsen tudta erősíteni csapatunkat.

12 órás foci 02
Előtte és …

Nyolc gárda alkotta a mezőnyt, név szerint a körül-belül 1946 óta folyamatosan bajnok Lefőtt a kávé – ők lassan bekerülnek a Guiness-rekordok könyvébe is -, a főszervező Szoliva Zsolti csapata, a Gólbányász FC, mi, azaz a RAP, az FC LSL, az Ateam, a Csibészek, a Passz és a pornófilm címnek is beillő Hátsó Bejárat! A játékosok már dörzsölik is a tenyerüket, mekkora szilveszteri buli lesz a Koviról lehúzott jogdíjból.

A rengeteg meccsre való tekintettel csak röviden, de sok számmal megspékelve az “őszi szezonbeli” eredményeink, idősorrendben: 0-0, 1-0, 0-2, 2-0, 3-1, 1-4, 3-0. Így féltávnál 13 ponttal álltunk. A későbbi bajnok Lefőtt a kávé 4-1-es győzelme mellett, a Hátsó Bejárat részesített minket anális nem éppen kellemes örömökben, míg a kifejezetten jó nevekből álló Passz csapatával értünk el “nézőcsalogató” nulla nullát. Tudtuk, ha oda szeretnék érni a dobogóra, akkor “tavasszal” több kell! Ennek fényében rendkívül lelkiismeretes alapozáson vettünk részt, fejenként 1-1 kis Drehert vagy Heinekent szorongatva a közeli Restiben.

999927_10202101854246652_987886571_n
Szabi nem volt sokáig, de a hamira azért volt ideje!

A második kört újra egy iksszel kezdtük a Passz csapatával szemben. Deja vum volt. Meg két botlábam! Az van is. A végeredmény 1-1 lett, Gyuszkó a jó, BéBé a kevésbé jó kapuba talált be. Aztán beindultunk, mint kanos arab telivér a mesebeli unikornisra: 3-1, 4-0, 3-1, 3-1, 0-3, 3-2. Ismét a Latte Machiatto-s csapat tréfált meg minket. Az alapozás azonban sikeresnek bizonyult, a megszerezhető 21 pontból 16-ot csíptünk meg.

A torna első helyezettje a Lefőtt a kávé lett, mi történelmünk során először értünk oda a dobogó második fokára. Ez azért is megsüvegelendő, mert a mi gárdánk szolid öt-tíz évet dobott az átlagéletkoron. Szerencsére a járókereteinket nem lopták el a csarnok elől! A harmadik helyen a Csibészek és a Passz csapata osztozott. A legszebb gól Bozsoki Imre alias Djemba nevével párosult, a legjobb játékos Szőke “Topi” Ádám lett, a hálóőrök között pedig Matyola Peti emelkedett ki a zsűri szerint a többiek közül. A Faller Zoltán által felajánlott 3 db vásárlási utalványban részesültek jutalmul. A legelegánsabb, legjóképűbb, legsármosabb játékos díjakon a Zborai-Rajnai-Ombódi trió osztozik, nemtetszés szerint. Gyuszi a legszebben korcsolyázó játékos különdíját is hazavihette. A legizmosabbak a Dini meg a Gólya voltak. Házi gólkirályunk ismét Zsé lett a maga 11 találatával. Őt követte BéBé 6, Gyuszkó és Rajna 3-3, Szasza 2 és Horváth Geri 1 góllal.

12 órás foci 01
… utána!

Egy-két érdekesség, aranyköpés, fontos szösszenet… A játék megkezdése előtt az Ombi-trans ment el a kiskanizsai testvérpárért. Már az autóban feltűnt a kisebbik gyerek, Geri kialvatlan szeme. Minden bizonnyal a 26.-ai Marley meg én okozta trauma miatt nem pihente ki magát rendesen. A csarnokba érve megállapíthattuk, hogy sokan annyira komolyan vették az esemény idejére előírt alkoholtilalmat, hogy előtte este igyekeztek bepótolni az aznapi italmennyiséget. Sőt, talán még a szilveszterit is. Egy-két jelenetnél még Benny Hill is csettintett volna.

1551695_757384717623977_582701012_n
Nürnburgring, Hungaroring, Devecsering!

Természetesen nincsen foci leszúrás nélkül. Az illetékes szerv – avagy a gondnok – ismét a RAP tagjait találta meg, akik a folyosói bemelegítés közben megpróbáltak egyérintőzni a műanyag kukával, azonban az új “csapattárs” eléggé passzívnak bizonyult… Te szemét! A mondás úgy tartja, hogy nincs rosszabb, mint a teleizzadt, aromás futballcipő. Jelentjük alássan van. Méghozzá amikor összeeresztenek 60-80 férfiembert, akik valamilyen fura fétistől fogva a nagy dolgukat nem a biztonságot nyújtó “hazai pályán” végzik el… Bízunk benne, hogy azóta szellőztettek a Cseriben, mert ha nem, akkor újévig fix, hogy lepotyog a vakolat.

A torna legnagyobb show-ja nálunk a Takács Ati és Lukács Viktor-féle Hátsó Bejárat középkezdése utáni – szavakkal leírni nem lehet, aki látta nem feledi – kapura törése volt. Ettől függetlenül a csapatnév miatt az agyatok akkor sem százas, srácok! A RAP tagjai Mészöly Kálmán bácsitól újfent előszeretettel idéztek, a “büdösúristenen” és a “gyereideak*rvaanyádon” át egészen a” fiatalbarátom”-ig. Reméljük Szasza időben hazaért Kerettyére a két lóerős lovaskocsival! A következő számot pedig Ombi barátomnak küldöm, hogy kieressze a gőzt: Íme!

1546576_10202101882047347_177065843_o
Kissé megfáradt csapatfotó!

Végezetül pedig a következő linken megtekintheti a nagyérdemű a RAP csapatának a Gólbányászok FC felett aratott 3-1-es győzelmét, méghozzá itt. Az ellenfél csapatának egyik élharcosa, Németh Geri szerint talán mi próbáltuk meg játszani leginkább a focit… Na ezt lehet nem tükrözi tökéletesen a videó! A bókot azért köszönjük! Hang nincs, akit zavar az 1) dúdoljon, 2) csipkebokorvessző, 3) menjenfiorentinára! A hangulatra tehát nem lehetett panasz, legalább akkora volt, mint egy Bogyoszló-Homokbödöge rangadó idején. Bizton állítjuk, hogy minden csapat sok kellemes és emlékezetes pillanattal gazdagodott! Köszönünk mindent Szoliva Zsolti, találkozunk jövőre, ugyanitt!

One thought on “2013.12.27 – 12 órás foci!

Comments are closed.