2013.12.14 – Hervis Kupa!

A beígért poszt a karácsonyi punnyadós, kajálós, fetrengős időszakban úgy néz ki megszületett. A továbbiakban erről olvashattok.

A Deutsch Szabi által évről-évre megrendezésre kerülő decemberi Hervis-Kupán vettünk részt a még mindig roppant kreatív nevű Reform-Ablak Pergamen – mostantól RAP – csapatával. Miután megnéztük a Jégkorszak 2 zárójelenetét, bele is fogunk a történetbe.

Csapatunk az A-jelű kvartettbe került ahonnan – mint mindig stílszerűen a Hervis-Kupákon, amikor szereplünk – az utolsó pillanatban egy csapat lemondta a szereplést. Kapunkat Matyola Peti őrizte, mezőnyben pedig a Horváth fivérek, Zsolt és Gergő, Rajnai Gabi, Ombódi Geri, Bársony Szabi és Berke Bálint próbáltak valamit alkotni. Nagy távol maradója volt a társaságnak annak emblematikus figurája, a mindig mosolygós Zborai Gyuszi, ki éppen aznap tett – mint utólag kiderült – a nagyvárosban sikeres vizsgát!

1501869_10200846815482255_1552611047_n
A Csapat: Szabi, BéBé, Gabi, Kigyúrt Gyé, Peti, Geri, Zsé és Ombó! A képet köszönjük Zének!

Így tehát két meccsünk volt bizonyítani, hogy helyünk van a tornán és a délutáni meccsdömping idején is. Első mérkőzésünk előtti bemelegítés során kapásból kiszúrt minket egy szervező, aki a következő szavakkal illette a társaságot a folyosós pötyögés miatt: “Ennyi idősen lehetne már lehetne annyi eszetek, hogy nem itt labdáztok!” Kicsi Ombó így reagált: “De hát mi még csak gyerekek vagyunk!” Agyilag olykor valóban!

Az apró közjáték után a pályán 5-1-es győzelmet arattunk a Fenoménok fiatal csapata ellen. A mérkőzésbe még az is belefért, hogy a nehéz-tüzér hírében álló, roppant pöpecül fésült Rajnai Gabinak nem sikerült kaput találni a lövéseivel, még büntetőből sem. Azonban a Bársony Szabi-féle gyors gólunk, BéBé fölső sarkos lövése és a mindig harcos, gólra törő játékot nyújtó Zsé triplájára csak egy válasza volt az ellennek. Berni és Eru meg is jegyezték, hogy a Zsé marha nagyot játszott. A csajoknak innen is maximális tisztelet az egész napos kitartó és nagyon lelkes szurkolásért!

szemere
A harmadik helyezett Szemere csapata!

Következett a nagy múltra visszatekintő Higany csapata. 3-3-as döntetlenünk alkalmával a már fentebb említett Gábornak kijött a lépés, szerényen hármat vállalt a találatainkból. Biztos a korai kelés zavarta meg az első meccsen. Mivel a Higany-Fenoménok derbin számunkra kedvező eredmény született, így csoportelsőként vártuk a folytatást. A mérkőzés során elég extrém módon szurkoltunk a fiataloknak, melyre pont megérkezett harmadik szurkolónk Szücs Zoli is. Foghatta is a fejét, hogy hova került! Beleéltük magunkat a meccsbe, hát na!

manchester-city-arsenal1-600x312

Időközben beiktattunk egy hazautat, néhányan City-Arsenallal megspékelve a Hugyiban, bízván abba, hogy nem egy meccsre megyünk vissza délután. A Szedettvedett társaságával kerültünk össze, ahol Zsé duplájával hamar 2-0-s előnyre tettünk szert. A biztos győzelem tudatában gyorsan kaptunk is két gólt, így jöhetett a mindig g*ci szétlövés. A krónikához tartozik hogy Horváth Geri egy páros kiállítás keretein belül feliratkozott a statisztikai lapra. Sorrendben Zsé, Geri és Szabi álltak a labda mögé. Mindhárman betaláltak, Geri meg is jegyezte, hogy okosan megcélozta a hosszú fölsőt, a labda ki is kötött az alsóban. Ellenfelünk utolsó rúgója nem találta el a kaput, megijedt a Matyola Petiből sugárzó magabiztosságtól. Vagy a Hugyiban letolt 1-2 sörtől!

fuck
A második pozíciót elcsípő fiatal F.U.C.K. csapata!

Jöhetett a legjobb négy, és így az elődöntő. Itt rajtunk kívül csak a délutáni programban szereplő csapatok vettek részt, név szerint az Almalé – amiből volt a büfében is, de a kis Dreher jobban fogyott -, a Szemere és a F.U.C.K. Mi utóbbiakkal kerültünk össze az elődöntőben.

A mérkőzés során – nem megbántva a Kollár Peti vezette szepetneki lelkes ifjúságot -, de totális mezőnyfölényben játszottunk. Kapusunknak, Petinek védeni valója sem volt. Mégis 0-0 állt az eredményjelzőn a lefújás pillanatában. Újabb büntetőpárbaj. Amennyire jók voltak rúgóink a 8 között, annyira nem volt szerencsénk ezen a meccsen. Egyik büntetőt sem sikerült értékesítenünk, így a harmadik helyért játszhattunk.

almalé
A bajnokok: Almalé!

A bronzmeccsre a korábbi bajnok Szemere jutott feladatul, akik 1-0-s vezetésünk után – Ombi talált be tőlünk – 2-1-re megfordították a meccset, így negyedikként végeztünk. A döntőben a F.U.C.K. csapatát verte 5-4-re az Almalé. Érdekesség, hogy a fiatalok mind a négy gólját a torna legjobb játékosának megválasztott Kollár Peti szerezte! A gólkirályi címet a Vízművet erősítő Nagy Attila vihette haza, míg a legjobb hálóőr az Almalé kapusa, Kirchner Aladár lett!

boxing_day_premier_league_2013_by_jafarjeef-d6z7wp2

Február legelején jön a következő Hervis-Kupa, ha minden jól megy a RAP ismét résztvevő lesz. Megpróbáljuk überelni a mostani produkciónkat! Addig is nézze mindenki az angol Premier Ligát, mert ott karácsonykor sincs szünet!