Megye kettes BL!

A múltkori fergeteges “százados” poszt után ismét jön a posvány és a fertő. Visszatérünk a rendes kerékvágásba, újra klaviatúrát ragad a szerkesztőduó, kiknek írásainál csak futballtudásuk frenetikusabb. Lehet, hogy ironizáltunk picit! De ismét forradalmasítunk! Megpróbálunkegy posztban elmélkedni a megye kettes bajnokságról és az aktuális BL naprólegyaránt

A hétvégi Zalaszentbalázs elleni idegenbeli mérkőzésünkön nagyjából akkora sikert értünk el, mint a Dinamo London Torinóban, vagy a játékát tekintve amúgy kifejezetten tetszetősen focizó portugál Braga Kolozsváron. 3-1-es vereségünkegyetlen szépségtapasza az, hogy a Gellénházán múltja miatt a mai napig rettegett szabadrúgó bajnok hírében álló, Somogyi Dani is feliratkozott a góllövőink nem éppen veretes névsorára. Középső védőnk a 90. percben kozmetikázta egy értékesített tizenegyes formájában a 3-0-s részeredményt. Ifi csapatunk 1-0-s vereséget szenvedett. Sajnos egyre inkább tényként kezelhető, hogy a szezon végeztével a tabella második felében fogunk helyet foglalni, remélhetőleg minél több közvetlen riválist megelőzve!

E, mint elég volt. A víkend után hétközben egy másik univerzumban a Juventus tanári focival és némi szerencsével ízekre szedte a regnáló BL-győztest, ezzel minimálisra csökkentve annak továbbjutási esélyeit, és beütötte az utolsó szöget is Di Matteo képzeletbeli koporsójába. Vidal eszméletlen nagy spíler, posztja egyik legnagyobb klasszisává vált pályafutása torinói időszakában. A Dinamo Mata-Oscar-Hazard triója kiegészülve egy topcsatárral pedig sok kellemetlenséget fog okozni még mindenkinek. Egyre több helyen emlegetnek egy téli Torres + ZsákJacques Pénz – ő nem egy francia focista – Falcao cserét… A játéknap rangadója bebizonyította azt, hogy Conte klasszis edző, a zebrák ismét méltó helyükre, Európa elitjébe kerültek. Illetve, hogy a Chelsea orosz mágnás miskájának annyi esze van a focihoz, mint egy sótlan vajas kenyérnek a szinkronúszáshoz. A Sahtar könnyedén – és egy ocsmány bunkó góllal – simán verte a Nordcsencsünkenlandot. Juve-Chelsea 3-0, Dánok-Sahtar 2-5. Abramovics you’re drunk!

 F, mint fregoli. Az F csoportban véget ért a fehérorosz csoda, ezzel párhuzamosan pedig a Münchenben lilára vert Lille megszerezte első pöttyeit a BL idei kiírásában. A kvartett rangadóján a német kirakatcsapat 60 percen át emberelőnyben játszhatott Valenciában, mégis a hazaiak szerezték meg a vezetést FregoliFeghouli révén, amire gyorsan válaszolt is Thomas Müller. Így kéz a kézben jutnak tovább a legjobb 16 közé, amit kicsit bánunk, mert Robben önző stílusánál és ellenszenves pofájánál jobban csak az alkoholmentes sört utáljuk! Bate-Lille 0-2, Valencia-Bayern 1-1. Hajrá Dortmund!
 
G, mint pont gólfosó.
 A Szpartak Moszkva hívek nagy bánatára egy olyan Barcelona ellen kellett volna a továbbjutási esélyeiket megőrizni, aki az UEFA szabályait megkerülve szó szerint “idegen” légióssal állt fel. Mert amit Leo Messi művel ebben a naptári évben, az földönkívüli, lassan nincsenek rá szavak. Több gólt rúgott már a szezonban, mint ahány kilót a szerkesztőtársam, Gyuszi szanaszét gyúrt teste nyom! Habár állítása szerint most egy kicsit meggömbölyödött. Lassan beéri az ezidáig utolérhetetlennek hitt Gerd Müller csúcsát is. A Benfica a kezdeti álomszuszék állapot után nekiállt gyűjtögetni a pontokat, így köztük és a Celtic között dől el, hogy ki lesz a csoport második helyezettje. Portugál szépséghiba, hogy az utolsó körben ők látogatnak Katalóniába. Szpartak-Barca 0-3, Benfica-Celtic 2-1.Támad a Mars!
H, mint hajrá Palin. A csoport, ahol a legfontosabb kérdés már két hete eldőlt. Sir Alex fiaival idén nem esett meg az a csúfság, hogy idő előtt búcsút intenek a legrangosabb európai kupasorozatnak, sőt, négy kör után atombiztos volt az első helyük! Így a City bekaphatja! Így lehetőség nyílt arra, hogy a brutálisan nehéznek ígérkező QPR elleni hazai meccs előtt pihentessék a nagyágyúkat. A fiatalok nem vallottak szégyent, az 1-0 vereség ellenére sem. Segges Andersontól azonban még mindig várjuk az áttörést… Pedig a FIFA13-ban jól mozog! A Kolozsvári Vasutas simán lelépte a Bragát, akiktől mindenki többet várt. Pedro kocsmájában sápadt lámpa ég, miközben a tulaj három góllal terheli a vendégek hálóját. Mi ez, ha nem pazarlás? Aztán majd nézeget, ha meglátja a villanyszámlát… Galata-ManU 1-0, Kolozsvár-Braga 3-1. Hol a City?
A hétvégén az ősz záró fordulójában Rédiccsel néz farkasszemet hazai környezetben csapatunk. A tartalékok a nem túl barátságos tizenegy órai időpontban kezdenek, míg a felnőttek meccsén egy órakor indul útjára a labda!Hajrá Palin!